Every Day is Food Day At Absinthe

Dinner Menu

Three Course Table d’Hôte – Your Choice of Appetizer, of Mid and of Main course
* Three Course Wine Pairing 30
Food Day…EveryDay – Our Producers
☺ Mariposa, ♥ Rideau View, ‡ Acorn Creek, Ω Absinthe Ghetto Garden, ☼ Rodney Knox
∆ Mark Currier, ∞ Butterfly Sky, •Whalesbone Susatainable Fish Supply, Eggs by Bekings Farm
Appetizers

Charcuterie – Bison☺ and Wild Boar☺ Terrine, Pork☺ Confit Rillette, In House Porcetta,
Devilled Quail Egg☺, Celery Root Remoulade, House Pickles 14
Gamay, Malivoire, Beamsville Bench, Ontario, VQA 2008*

Heirloom Tomato Salad – Heirloom Tomatoes♥, Goat Cheese☺ Fritters, Basil Ω, Balsamic Vinaigrette 12
Sauvignon Blanc, Appleby Lane, New Zealand, 2008*

Seafood Trio – Sustainable Perch• Pogo, Crab Cake with Chipotle Mayo, Albacore Tuna• Taco 14
Vinho Verde, Muros Antigos, Portugal, 2009 *

Artisanal Greens – Pepitas, Parmesan Tuile, Lemon Thyme 9
Pinot Blanc, Sandhill Vineyards, Okanagan Valley, British Columbia, 2007*

Spicolis Arugula – Arugula♥ and Lobster Salad with Lobster Vinaigrette 12
Chardonnay, Malivoire, Beamsville Bench, Ontario, VQA 2007*
Mids

Soup – Chilled Broccoli☼ and Truffle Oil, Cheddar Tuile 7
Muscadet, Les Pierres Blanches, France, 2008*

House Made Pancetta☺ and Romaine – Lemon Garlic Vinaigrette, Parmesan, Croûtons 10
Corbière, le Jardin de Frédéric, Lagrasse, France, 2006*
Mains

Mariposa Farm Duck Duo – Mullard Duck Breast☺, Seared Foie Gras☺, Cranberry Walnut Pain Perdu,
Cauliflower♥ Purée, Beets☺, Rainbow Carrots‡
Merlot, Sandhill Vineyards, Okanagan Valley, British Colombia, 2005*
À la Carte 28 / Table d’Hôte 44

Drop Filet Burger – Baconnaise, Braised Pork☺ Poutine, Romaine Pancetta☺ Salad – add Seared Foie Gras☺5
Cabernet Sauvignon, Estrada Creek, Morgan Hill, California, 2006*
À la Carte 20 / Table d’Hôte 36

Harpooned Nova Scotia Sword Fish• – Frittered Zucchini Flowers‡ Stuffed with Goat Ricotta, Sherry Vinaigrette,
Micro Mix Ω
Chardonnay, Malivoire, Beamsville Bench, Ontario, VQA 2007*
À la Carte 28 / Table d’Hôte 44

Absinthe Steak Frites – Hanger Steak Served Medium Rare, Yukon Frites, Horseradish Aïoli, Green and Yellow Beans♥
Petit Verdot, Kingston Estate, South Australia, Australia, 2009*
À la Carte 22 / Table d’Hôte 38

Grilled Wild Boar – Broccoli☼ Goat Cheddar Tart, Creamed Corn♥, Lobster Mushrooms∆
Malbec, Fuerza, Mendoza, Argentina, 2009 *
À la Carte 32 / Table d’Hôte 48

House Made Ravioli – Stuffed with Ricotta, Goat Cheese☺ and Swiss Chard☺, Tomato BasilΩ Sauce,
Vegetable Ragoût, Garlic Scapes♥
Chianti Colli Senesi, Le Rote, Tuscany, Italy, 2007 *
À la Carte 24 / Table d’Hôte 40

House Smoked Ribs – Rubbed with Lime Chili Salt, Spicy Bourbon Barbeque Sauce, Truffled Potato♥ Salad,
Tiger Slaw‡
Riesling, Thirty Bench, Beamsville Bench, Ontario, VQA 2008*
À la Carte 24 / Table d’Hôte 40
Trio of Québécois Cheeses
Cortland Apple Chutney, Cranberry Walnut Bread (90grams) 12

Roche Noire – Cow’s Milk, Semi-Soft, Surface Ripened, Blue Veined ☺
Marquis de Témiscouata – Jersey Cow’s Milk, Soft, Bloomy Rind ☺
Madame Chèvre – Woolwich – Goat Cheddar☺
Desserts
Ice Cream – A trio of Home Goodness, Changes Frequently
Lemon Tart – Lemon Sorbet and Raspberries♥
Dessert Sampler – Chocolate Fondant, Lemon Tart, Profiterole, Crème Brûlée
Crème Brûlée – Tahitian Vanilla
Warm Dark Chocolate Fondant – Dark Chocolate, Ice Cream, Chocolate Sauce
Profiteroles – Choux, Ice Cream, Chocolate Sauce
We Now Sell Our Home Spun Ice Cream, T-Shirts and Other Absinthe Goodies – Ask Your Server For Details
Proud Member of Savour Ottawa, Wild Salmon Supporters and the Endangered Fish Alliance
We use locally sourced and organic ingredients whenever possible – All our coffees are organic and fair trade
Chef-President Patrick Garland Jedi Warrior Shawn Marsh

Menu du Soir

Table d’Hôte Trois Services – Choix d’Entrée, de Salade Romaine ou de Soupe et de Plat Principal
* La Palette des Vins Trois Services 30
…Tous les Jours – Nos Producteurs
☺ Mariposa, ♥ Rideau View, ‡ Acorn Creek, Ω Absinthe Ghetto Garden, ☼ Rodney Knox ,
∆ Mark Currier, ∞ Butterfly Sky, •Whalesbone Sustainable Fish Supply, Oeufs de la Ferme Bekings
Entrées

Charcuterie – Terrine de Bison☺ et Sanglier☺, Rillette de Confit de Porc☺, Porcetta Maison,
Pain à l’Onion et Romarin, Oeuf de Caille☺ à la Diable, Rémoulade de Céleri-rave, Légumes Marinés 14
Gamay, Malivoire, Beamsville Bench, Ontario, VQA 2008*

Salade aux Tomates de Semences Traditionnelles Biologiques♥ – Beignets au Fromage de Chèvre☺, Basilic, Vinaigrette Balsamique 12
Sauvignon Blanc, Appleby Lane, New Zealand, 2008*

Trio de la Mer – Taco au Thon Germon•, Croquette de Crabe Épicé, Pogo de Perche• Durable 14
Vinho Verde, Muros Antigos, Portugal, 2009 *

Verdure Artisanale – Pepitas, Tuile de Parmesan, Vinaigrette au Citron et Thym 9
Pinot Blanc, Sandhill Vineyards, Okanagan Valley, British Columbia, 2007*

Roquette Spicoli – Salade d’Homard et Roquette♥, Vinaigrette au Homard 12
Chardonnay, Malivoire, Beamsville Bench, Ontario, VQA 2007*
Deuxième Service
Soupe – Givrée de Brocolis☼, Oile de Truffe, Tuile Cheddar
Muscadet, Les Pierres Blanches, France, 2008*

Pancetta☺ Maison et Laitue Romaine – Vinaigrette Citron et Ail, Parmesan, Croûtons 10
Corbière, le Jardin de Frédéric, Lagrasse, France, 2006*
Plats Principaux
Duo de Canard de la Ferme Mariposa – Magret de Canard☺, Foie Gras☺ Saisi, Pain Perdu, Purée de Choux-Fleurs♥, Bettes à Carde☺, Carrottes Arc-en-Ciel
Merlot, Sandhill Vineyards, Okanagan Valley, British Colombia, 2005*
À la Carte 28 / Table d’Hôte 44

Burger d’Onglet 8 onces – Baconnaise, Poutine de Porc☺ Braisé, Laitue Romaine et Pancetta☺*
Cabernet Sauvignon, Estrada Creek, Morgan Hill, California, 2006*
À la Carte 20 / Table d’Hôte 36 *Foie Gras Saisi en addition 5

Espadon de la Nouvelle Écosse• Pêché au Harpon – Fleur de Courgette‡ Farcie de Ricotta au Chèvre, Vinaigrette au Xérès, Micro Verdure Ω
Chardonnay, Malivoire, Beamsville Bench, Ontario, VQA 2007*
À la Carte 26 / Table d’Hôte 42

Steak Frites Absinthe – Onglet Servi Medium Saignant, Frites, Aïoli au Raifort, Haricots Verts et Jaune♥
Petit Verdot, Kingston Estate, South Australia, Australia, 2009*
À la Carte 22 / Table d’Hôte 38

Sanglier Grillé – Tarte Du Brocoli☼ et Fromage de Chèvre, Maïs♥ en Crème, Champignons Crabe∆
Malbec, Fuerza, Mendoza, Argentina, 2009*
À la Carte 32 / Table d’Hôte 48

Raviolis Maison – Farcis aux Bettes à Carde☺, Fromage de Chèvre☺ et Ricotta, Sauce Tomate et Basilic,
Pousses d’Ail♥
Chianti Colli Senesi, Le Rote, Tuscany, Italy, 2007*
À la Carte 24 / Table d’Hôte 40

Côtes Levées Fumées Maison – Sauce Barbecue au Bourbon, Salade de Pommes de Terre♥ Truffées,
Salade de Chou au Raifort
Riesling, Thirty Bench, Beamsville Bench, Ontario, VQA 2008*
À la Carte 24 / Table d’Hôte 40
Fromages Québécois
Assiette de Trois Fromages, Chutney aux Pommes Cortland, Pain aux Canneberges et Grenobles (90gr) 12

Roche Noire – Lait Cru de Vache, Pâte Demi-Molle, Persillée de Bleu☺
Marquis de Témiscouata – Lait Cru de Vache Jersey, Pâte Molle, Affiné en Surface ☺
Madame Chèvre – Cheddar de Chèvre☺
Desserts
Tartelette au Citron – Sorbet au Citron, Framboises ♥
Pour les Indécis – Fondant au Chocolat, Profiterole, Crème Brûlée, Tartelette au Citron
Crème Brûlée – Á la Vanille de Tahiti
Mœlleux au Chocolat – Chocolat Noir, Crème Glacée, Sauce au Chocolat
Profiteroles – Choux, Crèmes Glacées, Sauce au Chocolat

Nous vendons de la crème glacée au litre et nos T-Shirts – Demander à votre serveur ou serveuse
Mariposa Farm, Ivan Roy, Les Coprins Mushrooms, Rideau View Farm, Acorn Creek Garden Farm
Membre de Savour Ottawa, Wild Salmon Supporters et Endangered Fish Alliance
Nous servons des produits locaux et biologiques autant que possible – Nos cafés sont biologiques et équitables
Chef-Président Patrick Garland Chevalier Jedi Shawn Marsh

absinthesplash.jpg (40 KB)

Print Friendly, PDF & Email

Author: Anita

Share This Post On
error: Content is protected !!
Shine a Light on Canadian Cuisine - Pledge Canadian 2021