Barbecue Sauce

bbq sauce recipe, barbecue sauce recipe, canada recipe, canadian food• 2 Tbsp (30 mL) canola oil
• 1 medium onion, chopped
• 2 Tbsp (30 mL) brown sugar
• 3/4 cup (175 mL) ketchup
• 1/4 cup (60 mL) lemon juice
• 1 Tbsp (15 mL) Worcestershire sauce
• 1 Tbsp (15 mL) Dijon mustard
• 1 tsp (5 mL) chili powder
• 1/8 tsp (.5 mL) Tabasco or to taste

In a saucepan heat canola oil over medium-high heat and sauté onions for 2 minutes. Reduce heat to medium. Add brown sugar and continue to cook, stirring for 2 more minutes. Add remaining ingredients and simmer over low heat, stirring occasionally, for 10 to 15 minutes.

Yield: 2 cups (500 mL).
Serving Size: 2 Tbsp (30 mL).

Source: www.canolainfo.org

Nutritional Analysis:
Per 2 Tbsp (30 mL) serving
Calories 35
Total Fat 1.5 g
Saturated Fat 0 g
Cholesterol 0 mg
Sodium 150 mg
Carbohydrates 5 g
Fiber 0 g
Protein 0 g

SAUCE BARBECUE

• 1 c. à table (15 mL) d’huile de canola
• 1 oignon moyen, coupé fin
• 2 c. à table (30 mL) de cassonade
• 3/4 de tasse (175 mL) de ketchup
• 1/4 de tasse (60 mL) de jus de citron
• 1 c. à table (15 mL) de sauce Worcestershire
• 1 c. à table (15 mL) de moutarde de Dijon
• 1 c. à thé (5 mL) de poudre de chili
• sauce au piment piquante, au goût

Dans une casserole, faire chauffer l’huile de canola. Faire sauter les oignons pendant 2 minutes. Réduire le feu. Ajouter la cassonade et continuer la cuisson à feu moyen tout en remuant pendant 2 minutes. Retirer du feu. Ajouter le reste des ingrédients.
Verser la sauce sur la viande ou des légumes avant de grillé.

Rendement : 3 tasses (750 mL).

Source: www.canolainfo.org

Analyse nutritionnelle:
2 c. à table (30 mL) équivaut à 1 portion
Calories 35
Lipides 1,5 g
Gras saturés 0 g
Cholestérol 0 mg
Sodium 150 mg
Glucides 6 g
Fibres 0 g
Protéines 0 g

Share This Post On