From Canada’s Minister of Agriculture (2012)

Canada food, Canadian agricultureA Message from the Minister for Food Day Canada

Canada’s farmers and food processors create some of the tastiest, safest and freshest food products found on dinner plates around the world. On Saturday, August 4, I invite Canadians to make a point of having a Canadian meal, at home or in one of the 250 restaurants across the country that are showcasing Canadian menus on Food Day Canada.

Our farmers bring a high standard of knowledge to their work, and are continuously improving their production systems to put delicious, nutritious food on our tables.  Moreover, they drive our economy by creating jobs and economic opportunities all along the value chain. I spend a lot of time on the road with industry, and we always find that once our global customers get a taste of Canada’s safe, high-quality, nutritious food, they come back wanting more.

This annual mid-summer celebration of our agricultural bounty demonstrates what we can achieve when farmers, food processors, retailers, and restaurants come together and deliver high quality and safe Canadian agriculture to dinner tables around the world.

On August 4th and all year round, I challenge everyone to join in the celebration of Canadian food by eating at a participating restaurant near you, or by creating your own all-Canadian meal right in your own kitchen, backyard barbecue or around the campfire. Wherever you are – it’s time to cook and eat Canadian!

Hon. Gerry Ritz,   

Canada’s Agriculture Minister

********

Message du ministre pour La Journée des terroirs du Canada

Les agriculteurs et les transformateurs du Canada offrent certains des produits alimentaires les plus savoureux, les plus sains et les plus frais qu’on puisse trouver sur les tables des consommateurs du monde entier. J’invite donc les Canadiens à prendre un repas canadien à la maison ou dans un des 250 restaurants du pays qui offrent des plats canadiens à l’occasion de la Journée des terroirs du Canada le samedi 4 août.

Nos agriculteurs ont un degré élevé d’expertise et ils améliorent constamment leurs systèmes de production pour offrir des aliments délicieux et nutritifs aux consommateurs. En outre, ils stimulent notre économie en créant des emplois et des débouchés d’un bout à l’autre de la chaîne de valeur. Je passe beaucoup de temps à rencontrer des exploitants du secteur et nous arrivons toujours à la conclusion que nos clients internationaux s’empressent de redemander des aliments sains, nutritifs et de qualité supérieure du Canada dès qu’ils ont la chance d’y goûter.

Cette célébration estivale annuelle de notre abondance de produits agricoles montre ce que nous pouvons accomplir quand les agriculteurs, les transformateurs, les détaillants et les restaurateurs canadiens conjuguent leurs efforts pour offrir des aliments sains de haute qualité aux consommateurs du monde entier.

Je vous invite tous à prendre part à la célébration des produits alimentaires canadiens le 4 août et l’année durant, en mangeant dans un restaurant participant près de chez vous ou en préparant un repas typiquement canadien dans votre cuisine, sur le gril dans votre arrière-cour ou au terrain de camping. Peu importe où vous êtes, c’est le temps de cuisiner et de manger à la canadienne!

L’honorable Gerry Ritz

Ministre de l’Agriculture du Canada

Share This Post On
'