Canada Beef

 

Canada Beef is a dynamic, forward-thinking organization with a Vision Statement that states “Our vision for a sustainable, profitable beef industry is to have Canadian beef recognized as the most outstanding by domestic and export customers.”  Seems to me it’s working. The Worlds Longest Barbecue ™ and Food Day Canada®  are living, breathing proof that Canadians care.
Canada Beef is governed by a committee of elected cattle producers and industry representatives from across Canada. Canada Beef provides Canadians with the tools, resources and information they need to enjoy the goodness of Canadian Beef and continue their strong support of Canada’s beef producers.
  • There are over 60,000 farms and ranches with beef cattle across Canada.
  • The average beef cow herd size in Canada is 63.
  • There are a lot of small cattle farms with 61% of the farms having less than 47 cows.
  • Canada produced 3.4 billion pounds of beef in 2009.
  • Canadians eat 46 pounds (20.9 kg) of beef per person annually.
  • The world loves Canadian beef, exporting 45% of total beef and cattle produced in Canada.
  • Canada is the 6th largest beef exporting country in the world.
  • Beef production contributed $23 billion to Canada’s economy in 2009.


****

Canada Beef  utilise une approche intégrée concentrée sur cinq champs d’activité – amélioration de la qualité et de l’uniformité du boeuf, amélioration de son côté pratique, élargissement de l’utilisation et de la valeur de toutes les coupes, amélioration de la salubrité alimentaire et finalement amélioration de la perception du consommateur quant à la salubrité et l’aspect santé du boeuf.

Afin d’accroître l’efficacité de ses efforts, le CIB concentre ses programmes de mise en marché aux marchés d’influence soit, les détaillants, les transformateurs, les distributeurs et opérateurs de services alimentaires, les professionnels de la santé et les médias, ces personnes sont celles qui ont le plus d’influence sur la mise en marché du boeuf et la façon dont il est perçu par les consommateurs.

Voici un aperçu de l’industrie du boeuf au Canada. Le document pdf contient de l’information additionnelle.

  • On trouve au Canada 60,000 fermes et ranchs faisant l’élevage des bovins.
  • Au Canada, un troupeau de vaches de boucherie compte 63 têtes en moyenne.
  • Beaucoup de fermes de boucherie 61 % possèdent moins de 47 vaches.
  • En 2009, le Canada a produit 3,4 milliards de livres de boeuf.
  • Les Canadiens consomment annuellement 46 lb (20,9 kg) de boeuf par personne.
  • Le Canada est le 6e pays exportateur de boeuf au monde.
  • En 2009, la production de bœuf a contribué un montant de $23 milliards à l’économie du Canada.



Print Friendly
Share This Post On