A Message from Canada’s Minister of Agriculture (2011)

canadian agriculture, canada food, canada cuisineJuly 30 is Food Day in Canada, and what better day to celebrate the fantastic food brought to us by the hardworking farm families and food processors from across this great country?

Our farmers bring a high standard of knowledge to their work, and are continuously improving their production systems to put delicious, nutritious food on our tables. Moreover, they drive our economy by creating jobs and economic opportunities all along the value-chain. I spend a lot of time on the road with industry, and we always find that once our global customers get a taste of Canada’s safe, high-quality, nutritious food, they come back wanting more.

I’m proud to help our agriculture industry grow here in Canada and around the world by supporting events like Food Day Canada. Anita Stewart and a wide range of industry groups have done a great job planning this terrific celebration of Canadian food once again this year.

On July 30th and all year round, I urge everyone to join in the celebration at a participating restaurant near you, or by creating your own all-Canadian meal right in your own kitchen, backyard barbecue or around the campfire. Wherever you are – it’s time to cook and eat Canadian!

Hon. Gerry Ritz,
Canada’s Agriculture Minister

~~~~~~

Le 30 juillet est la Journée des terroirs du Canada, et n’y a-t-il pas de meilleur moment pour célébrer ces aliments formidables qui nous parviennent grâce au travail acharné des familles d’agriculteurs et à des entreprises de transformation de produits alimentaires de partout dans ce magnifique pays?

Nos agriculteurs intègrent un niveau élevé de connaissances dans leur travail, et ils améliorent sans cesse leurs systèmes de production pour garnir notre table d’aliments délicieux et nourrissants. De plus, ils contribuent à notre économie par la création d’emplois et d’occasions économiques tout au long de la chaîne de valeur. Je passe beaucoup de temps sur la route avec des représentants de l’industrie, et nous constatons toujours que nos clients mondiaux reviennent et demandent davantage de produits une fois qu’ils ont goûté aux aliments canadiens nutritifs, sécuritaires et de haute qualité.

Je suis fier d’aider notre industrie de l’agriculture ici au Canada, et partout dans le monde, en appuyant des événements telle la Journée des terroirs du Canada. Anita Stewart et une vaste gamme de groupes sectoriels ont accompli un excellent travail, encore cette année, dans la planification de cette remarquable célébration des aliments canadiens.

Le 30 juillet, et tout au long de l’année, je vous invite tous à vous joindre à la célébration dans un restaurant participant près de chez vous, ou en créant votre propre repas entièrement canadien dans votre cuisine, sur le barbecue dans votre cour ou autour d’un feu de camp. Où que vous soyez, c’est le temps de cuisiner et de manger à la canadienne!

 

 

L’honorable Gerry Ritz,
Ministre de l’Agriculture et de l’Agroalimentaire du Canada

Print Friendly
Share This Post On